top of page
Search

Jármű Elektromosítás: A hazai beszállítók nyerhetnek 5 évet


A Portfolio/ MAGE konferencián a Top Tier Consultants kerekasztal-beszélgetése a jármű elektromosítás a közép- és kelet-európai beszállítói bázisra gyakorolt hatásait vitatta meg. Amióta ilyen megbeszéléseket tartunk, ez volt az első alkalom, hogy már nem volt az asztal körül elektromosítás-tagadó. Ettől kezdve az egyetlen kérdés a változás sebessége és az általa okozott diszrupció.

A Top Tier Consultants becslései szerint a közép- és kelet-európai beszállítók 70%-át negatívan érinti a belsőégésű motoros (ICE) technológiában való részvétel. Az egyetlen pozitívum az, hogy a gyártás Nyugat-Európából ebbe a régióba történő áthelyeződése miatt itt ICE-klaszterek jönnek létre, amelyek sokkal nagyobb szeletet kapnak a zsugorodó tortából. Ezért a beszállítók körülbelül öt évnyi időt nyernek a megrendelések kifutása előtt.

A kérdés csak az, hogy ezek a kivételezett beszállítók ki tudják-e használni az átmeneti jó időket, és azonnal át tudják-e alakítani az üzletmenetüket. A nagyon világos jövőbeli út ellenére nem mindenki fogja túlélni a járművek elektromosítása által Közép- és Kelet-Európában okozott törést!


A prezentációt kérés esetén rendelkezésre tudjuk bocsátani

Komentar


bottom of page