top of page
Search

Járműipari Hajtáslánc Fejlődése és 12 Éves Előrejelzés - EURÓPA

Updated: Jun 12, 2019

A Dízel botrányok fényében


Vezetői összefoglaló

A globális járműgyártásban bíztató összképet prognosztizálunk, töretlen növekedés mellett 2-3 éven belül elérjük a 100 millió jármű globális értékesítését. Európa a legutóbbi válság kirobbanása óta nettó jármű exportőrré vált, 2,5 millió jármű exportja stabilan prognosztizálható középtávon is. A termelés Európán belül is keletre tolódik, amely kedvező hazánk számára, de a régió csak akkor tud a termelés növekedésének fő haszonélvezője maradni, ha termelési hatékonyságát növeli, mert munkaerő költségei nőnek, szabad munkaereje pedig 2018-ra szinte teljesen kimerült.

A legnagyobb járműgyártói csoportok Európában jelentős dízel technológiai beruházásokat eszközöltek az elmúlt 10 évben, mert az EU szabályzás a CO2 kibocsátás csökkentése érdekében preferálja a dízelt és emiatt minden második eladott jármű még 2017-ben is dízel üzemű volt. A járműgyártás elektromosítási igényét a dízel botrányok tükrében is érdemes megvizsgálni. Az európai járműgyártók többségét ugyanis károsanyag kibocsátási csalással vádolják, ami teljesen természetes következményei annak, hogy a dízel üzemű járművek NOx emissziós értékei jelentősen meghaladják az elvárt értékeket.

Három forgatókönyvet állítottunk fel a hajtáslánc jövőjének előrejelzéséhez:

1. Károsanyag kibocsátás és üvegházhatású gáz kibocsátás meglévő szabályainak betartatása

2. Dízel üzemű autók adókedvezményeinek megszüntetése

3. Városokból dízel üzemanyagú járművek kitiltása

Összefoglalásul az elektromos autók gyártási volumene 2030-ra meghaladhatja a dízel autókét, de valószínűleg nem éri el a benzines autók éves volumenét. Amennyiben a meglévő károsanyag emissziós előírásokat valóban betartatják az EU-ban, akkor az elektromos autó értékesítés hasonló szinten lesz, mint a csökkenő dízel, kb. 7 millió eladott jármű eladása által. Ezt tartjuk a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Amennyiben viszont a dízel adó kedvezményeit megszűntetik, ez a maradék dízel piacot tovább lefelezné, ami méginkább elősegítené az elektromos, de a benzines autók eladásának növekedését is. Az elektromos autók értékesítése jelentős növekedés elé néz, de ez tömegesség csak 5-10 éves távlatban válik és meggyőződésünk szerint minimum 5 év csúszásban van az Európai CO2 emisszió csökkentési elvárásokhoz képest.


A teljes dokumentum megkapható kérés ellenében

Hozzászólások


A hozzászólások ki vannak kapcsolva.
bottom of page